Yaşam

Mangalın vazgeçilmezi: Marine edilmiş etin en iyi saklama yöntemleri

Lezzetli bir mangalın sırrı iyi marine edilmiş et ile çıkar. Marine edilmiş etin saklanması, etin türü, marine ederken kullanılan yöntem, saklama sıcaklığı ve paketleme şekli gibi birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu faktörleri takip ederek, marine edilmiş eti hem daha taze hem de mangal için en güvenilir halde tutabilirsiniz.

Haber7.com ekibi olarak size marine edilmiş etin saklanmasına ilişkin her zaman işinize yarayacak ayrıntılı bir rehber hazırladık.

MARİNE EDİLMİŞ ETİN BUZDOLABINDA RAF ÖMRÜ



Marine edilmiş etin buzdolabında saklanması, özellikle etin türüne göre değişiklik gösterir. İşte mangal ya da evde kızartma yapmak için marine edilmiş etin buzdolabında raf ömrü;

  • Tavuk eti 2 gün,
  • Kuzu eti 3 gün,
  • Dana eti 3-4 gün,
  • Balık ve deniz ürünleri en fazla 1 gün marine edilmiş şekilde buzdolabında muhafaza edilir.

MARİNE EDİLMİŞ ET DERİN DONDURUCUDA SAKLANIR MI?

Eti marine ettiniz ve pişirme planlarınız iptal mi oldu? O halde daha sonrra kullanmak için marine edilmiş etin saklanması derin dondurucuda yapılabilir. Marine edilmiş bir et derin dondurucuda yaklaşık 3 aya kadar saklanabilir. Ancak lezzetinde kayıplar olmaması için dondurduktan sonra 1-2 ay içerisinde tüketmeniz en iyi seçenektir.

MARİNE EDİLMİŞ ET NASIL SAKLANIR?

Marine edilmiş etin saklanması için öncelikle eti saklayacağınız kabın sıkıca kapandığından ve asla hava geçirmediğinden emin olmalısınız. Eğer kabınızın hava geçirip geçirmediğinden emin değilseniz etrafını streç film ile sararak korumaya akabilirsiniz.

Marine edilmiş eti derin dondurucuda saklamak içinse vakumlu dondurucu poşetleri kullanmak en iyi seçenektir.

MARİNE EDİLMİŞ ETİN SAKLANMASINDA MARİNASYON YÖNTEMİ

Marine edilmiş etin saklanması eti marine ettiğiniz yönteme göre de değişiklik gösterir. Çünkü marine ederken kullanılan asidik malzemeler (sirke, limon suyu vb.) her ne kadar marine etme sürecini hızlandırsa da, aynı zamanda etin liflerini hızlıca yok edeceği için saklama süresi daha da kısalır.

Yağ ve baharatlar ile yapılan marinasyon işlemleri daha uzun süreler dayanacağı ve ete zarar vermeyeceği için uzun süreli saklama koşullarına daha uygundur.

MARİNE EDİLMİŞ ETİN SAKLANMASINDA SAKLAMA SICAKLIĞI

Marine edilmiş etin saklanmasında ortam sıcaklığı da büyük bir etkiye sahip. Buzdolabının ayarının 0 ila +4 derece, derin dondurucunun ise -18 dereceyi geçememesi gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Yeşilce Escort
Dağyenice Escort
Abdurrahmangazi Escort
Topçular Escort
Çatalmeşe Escort
Göksu Escort
Cevizlik Escort
Hacı Kadın Escort
Nuripaşa Escort
Çatalmeşe Escort
Karacaköy Escort
Üsküdar Escort
Gültepe Escort
Veliefendi Escort
Ahmediye Escort
Sultançiftliği Escort
Karlıtepe Escort
Petrol İş Escort
Akpınar Escort
Küçükçekmece İkitelliosb Escort
Kabakoz Escort
Güneşli Escort
Salacak Escort
Kurfallı Escort
Kazım Karabekir Escort
Tahtakale Escort
Yavuz Selim Escort
Bağlarbaşı Escort
Kağıthane Escort
Kanlıca Escort
Ağva Escort
Aydınlı Escort
Haseki Sultan Escort
İmrendere Escort
Tahtakale Escort
Esenler Escort
Aydınevler Escort
Şahintepe Escort
Akşemsettin Escort
Şemsipaşa Escort
Uğur Mumcu Escort
Geredeli Escort
Şehremini Escort
Dumlupınar Escort